Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Kasia K (1339 niezalogowanych)
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
ostatnio zdarzyło mi się kilkakrotnie jechać z kuzynem jego autem. Jest przedstawicielem handlowym i wyjeżdża w Polskę co tydzień, więc ma sb radio.... To jak zmawiają się kierowcy tirów, żeby nie przepuścić, albo zablokować "małego", to po prostu trzeba słyszeć na własne uszy, żeby uwierzyć w taką perfidię.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
Nic nie kumacie, tutaj nie chodzi jak jezdza, bo jezdza niebezpiecznie i to jest fakt,tylko w jakim swietle przedstawiaja Nasz kraj i jego mieszkancow, niedlugo beda pisac, ze w Polsce jest kiepska edukacja a Polacy to niewyedukowane tluki.
Smieszne jest to, ze ludzie ktorzy jeszcze 40 lat temu bide klepali, nawet sami ropy nie potrafili sobie znalezdz, teraz uwazaja sie z niewiadomo kogo i jada po kazdej nacji jaka u nich przebywa w wiekszej ilosci. A Wy jeszcze im przyklakujecie. Bravo!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Mi nie o przytakiwanie chodzi... nie mieszkam w Norge (jeszcze) wiec sie nie moge wypowiadac w temacie jak nas widza itp.
Mowie po prostu o kulturze jazdy (i nie tylko) sporej czesci kierowców tirów, a z racji tego ze mieszkam w Polsce to też o polskich kierowcach tylko mogę mówić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
Phaste napisał:
Nic nie kumacie, tutaj nie chodzi jak jezdza, bo jezdza niebezpiecznie i to jest fakt,tylko w jakim swietle przedstawiaja Nasz kraj i jego mieszkancow, niedlugo beda pisac, ze w Polsce jest kiepska edukacja a Polacy to niewyedukowane tluki.
Smieszne jest to, ze ludzie ktorzy jeszcze 40 lat temu bide klepali, nawet sami ropy nie potrafili sobie znalezdz, teraz uwazaja sie z niewiadomo kogo i jada po kazdej nacji jaka u nich przebywa w wiekszej ilosci. A Wy jeszcze im przyklakujecie. Bravo!

"znalezdz" ???

Jezeli to jest przyklad polskiej edukacji, to chyba faktycznie niedlugo tak beda pisac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
ankadoro- tylko tyle masz do powiedzenia?

Nie ma sie co cieszyc z takiej ksenofobii wobec Polakow, bo pozniej moze byc tylko gorzej.

Kto nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji oto prosze link

pl.wikipedia.org/wiki/Ksenofobia

Czy nie tami pobudkami kierowal sie ostatnio norweski terrorysta?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
przeciez oni tabliczki mnozenia nie znaja,dzialania pod kreske to czarna magia,a liczenie wpamieci to chyba czary,/oczywiscie nie wszyscy/jaka edukacja w tym kraju ,chyba wiecej wiedzy z tv czerpia niz ze szkoly,jak mozna kogos czegos nauczyc nic nie wymagajac.....,niech sobie pisza,a co do kierowcow to coz tak jak wczesniej wspomnialem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Jeżeli wam źle i uważacie że norwedzy bezpodstawnie was obrażają, to po co tu jeszcze siedzicie?, ale jak sie dostaje norweskie koronki to one już nie śmierdzą.. Żałosne za ile polak potrafi sie sprzedać..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(Phaste)
Początkujący
Norek,a Tobie sie podoba co o Nas pisza? Uwazasz, ze Polacy naprawde tacy sa? Ze ucza kierowcow takich rzeczy? No wlasnie ja stad uciekam bo mi sie nie podoba takie uogolnianie i wyszydzanie mojej narodowosci.
Przyjechalem tutaj do dziewczyny, za jej namowa, w Polsce mialem naprawde dobre zycie. Nie jest latwo wrocic i zaczynac wszystko od nowa, zwlaszcza jezeli mozna liczyc tylko na siebie.
Niemniej przyjechalem z bardzo pozytywnym nastawieniem do pracy, do ludzi tutaj. Nadal uwazam, ze wielu ludzi jest naprawde fajnych, gdy ma sie do Nich czynienia osobiscie, mam wielu dobrych znajomch.
Ale to wszystko nie zmienia faktu, ze nie widze tego jak o Nas pisza media norweskie, a to przeciez one kreuja w glownej mierze postrzeganie Nas Polakow!
Norek Ty sobie zmien paszport i nie wchodz na polskie forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Sławek Post
(lucki1)
Wiking
A jacy są norwescy kierowcy?...dla nich powinny być specjalne wersje samochodów bez kierunkowskazów...i tak ich nie używaja...czy to nie zagrożenie w ruchu?...a kierowcy norweskich Tirów?...codziennie widzę jak zasuwają po 80km/h na 50 i 60...i nigdy nie zauważyłem by któryś z nich wypuścił autobus z zatoki...nawet na 40...wręcz przeciwnie...jeszcze cię obtrąbią...a dziadki w osobówkach?...gdyby nie byl przypięty pasem przewróciłby się na siedzenie pasażera...ciężko im utrzymać się w pionie...a ich styl jazdy i znajomość znaków i przepisów drogowych?..nie ma czegoś takiego...najgorsze gdy ktoś ma o sobie wysokie mniemanie nie widząc klody we własnym oku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Z twojego postu wynika, że" Polska tylko dla polaków, polskie forum tylko dla polaków", to co ty chcesz od norwegów?.. Wiem że norwedzy opisują biednych polaków bezpodstawinie, przecież wiekszość polaków to dobrzy, uczynni, pomocni, uczciwi itp. ludzie.. A co do paszportu to już dawno wymieniony..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok